Skärmbild Friskis&Svettis Nacka. Inställningarna inringade.

Inställningar för Friskis&Svettis-temat i WordPress

Den här artikeln är en del av en utbildning för flera Friskis&Svettis-föreningar som flyttar sina webbar till WordPress. Artikeln beskriver funktioner som är specifika för Friskis&Svettis-wordpresstema.

Friskis&Svettis-temat i WordPress har en sida med inställningar med saker som skiljer sig mellan de olika föreningarna (men är lika på alla sidor på den egna sajten). Dessa saker än inringade med blått på bilden nedan.

Skärmbild Friskis&Svettis Nacka. Inställningarna inringade.

Exempel som visar var våra inställningar visas på webbsidan.

Gå till Admin-panelen > Inställningar > FS Options

Först har vi en uppsättning med fält om vad som ska visas i sidhuvud och sidfot:

Skärmbild från admin-panelen i WordPress för Friskis&Svettis-temat

Inställningar för Friskis&Svettis-temat i admin-panelen för sidhvud och -fot.

Det lokala namnet visas i vitt på det röda sidhuvudet. Standard är att visa orten, inte föreningens kompletta namn.

Epostadressen och telefonnumret visas i sidfoten. Lämpligen till receptionen.

Vi hoppar över inställningar för att visa schema. När jag skriver detta så är den funktionaliteten inte påkopplad.

Vi har några länkar i anslutning till navigationsmenyn och på startsidan som vi måste peka ut vart de leder.

Skärmbild som visar inställningar i Friskis&Svettis wordpresstema för länkar i navigationen

Inställningar i Friskis&Svettis wordpresstema för länkar i navigationen.

I rullgardinsmenyerna kan du välja bland de sidor som finns på din webbplats. Om du saknar sidan, se till att den är skapad och publicerad först. 🙂

I sidhuvudet visar Friskis&Svettis Nacka sitt senaste inlägg/tweet på Twitter och en länk till sin facebooksida.

Skärmbild som visar sidhuvudet på F&S Nackas webb med senaste tweetet och länk till facebook.

I FS Options ställer vi in vilket twitterkonto och vilken facebooksida som ska visas.

Skärmbild som visar inställningar av twitterkonto och facebooksida,

Inställningar i Friskis&Svettis wordpresstema för twitterkonto och facebooksida.

Vi kan också, överst på bilden nedan ställa in om vi vill visa två puffar nederst på startsidan (standard) eller fyra (1 Exttra Puff Row Height).