Om föreningswebben

Hej!

Tanken med den här webbplatsen är att den ska fungera som en gör-det-själv-handbok för dig som bygger eller underhåller webbplatser eller hemsidor för föreningar.

Bakgrundet är att jag som skapat den här sajten, Stefan Petterson, jobbar som konsult inom webb, användbarhet och sökbarhet i konsultbolaget Lumano. Jag får ofta frågor från föreningar om jag kan hjälpa dem med deras webbar. Krast så har få föreningar råd att ta hjälp av konsulter. Jag tycker också att föreningar ska klara av att sköta sina webbar själva, svårare än så ska det inte vara. Jag avsätter lite tid att hjälpa några föreningar ideellt och ser att bara några timmar proffshjälp kan göra stor nytta.

Så, nu har jag tänkt att jag lägger dessa timmar på att dela med mig av mina erfarenheter på den här på Föreningswebben. Det handlar om enkla handgripliga tips. Tanken är att du som är intresserad och något datorkunnig ska kunna göra jobbet själv. Jag föredrar att använda programvaror och tjänster som är enkla, vanliga och billiga (helst gratis, jag är smålänning).

Om du också jobbar med webb och webbutveckling så får du gärna vara med och skriva på Föreningswebben, någon enstaka gång eller regelbundet. Hör av dig till mig. Självklar får du som jobbar ideellt med webb i föreningar också skriva här. Alla får kommentera inlägg.