Etikettarkiv: twitter

Skärmbild Friskis&Svettis Nacka. Inställningarna inringade.

Inställningar för Friskis&Svettis-temat i WordPress

Den här artikeln är en del av en utbildning för flera Friskis&Svettis-föreningar som flyttar sina webbar till WordPress. Artikeln beskriver funktioner som är specifika för Friskis&Svettis-wordpresstema.

Friskis&Svettis-temat i WordPress har en sida med inställningar med saker som skiljer sig mellan de olika föreningarna (men är lika på alla sidor på den egna sajten). Dessa saker än inringade med blått på bilden nedan.

Skärmbild Friskis&Svettis Nacka. Inställningarna inringade.

Exempel som visar var våra inställningar visas på webbsidan.

Gå till Admin-panelen > Inställningar > FS Options

Först har vi en uppsättning med fält om vad som ska visas i sidhuvud och sidfot:

Skärmbild från admin-panelen i WordPress för Friskis&Svettis-temat

Inställningar för Friskis&Svettis-temat i admin-panelen för sidhvud och -fot.

Det lokala namnet visas i vitt på det röda sidhuvudet. Standard är att visa orten, inte föreningens kompletta namn.

Epostadressen och telefonnumret visas i sidfoten. Lämpligen till receptionen.

Vi hoppar över inställningar för att visa schema. När jag skriver detta så är den funktionaliteten inte påkopplad.

Vi har några länkar i anslutning till navigationsmenyn och på startsidan som vi måste peka ut vart de leder.

Skärmbild som visar inställningar i Friskis&Svettis wordpresstema för länkar i navigationen

Inställningar i Friskis&Svettis wordpresstema för länkar i navigationen.

I rullgardinsmenyerna kan du välja bland de sidor som finns på din webbplats. Om du saknar sidan, se till att den är skapad och publicerad först. 🙂

I sidhuvudet visar Friskis&Svettis Nacka sitt senaste inlägg/tweet på Twitter och en länk till sin facebooksida.

Skärmbild som visar sidhuvudet på F&S Nackas webb med senaste tweetet och länk till facebook.

I FS Options ställer vi in vilket twitterkonto och vilken facebooksida som ska visas.

Skärmbild som visar inställningar av twitterkonto och facebooksida,

Inställningar i Friskis&Svettis wordpresstema för twitterkonto och facebooksida.

Vi kan också, överst på bilden nedan ställa in om vi vill visa två puffar nederst på startsidan (standard) eller fyra (1 Exttra Puff Row Height).

Skärmbild av Friskis&Svettis hemsida baserad på Wordpress

Friskis&Svettis Nackas wordpresstema

Inlägget är en del av en wordpressutbildning för Friskis&Svettis-föreningar i stockholmstrakten.

Vi utgår från ett wordpresstema som Friskis&Svettis i Nacka låtit utveckla med hjälp av Kommunikationsbyrån Tills och utvecklaren/formgivaren Klas Ehnemark.

Skärmbild av Friskis&Svettis hemsida baserad på WordPress

Friskis&Svettis i Nacka använder ett eget tema till sin wordpresswebb.

Temat styr skribenterna hur sidorna ska se ut och fungera för att skapa en bra helhet. Temat följer Friskis&Svettis centrala grafiska designregler.

WordPresstemat använder inte alls inlägg, bara sidor. Det är inte gjort för att blogga.

På startsidan och några andra ställen används bildspel eller ”rullande bilder” för att visa en uppsättning bilder.

På startsidan och andra sidor används puffar för att med bild och korta texter locka besökaren till andra sidor.

Startsidan visar upp schemat i dag och i morgon för Friskis&Svettis Nackas två anläggningar.

På en sida visas ett komplett schema där det är möjligt att boka ett pass. All schemainformation kommer från det schema- och inpasseringssystem som föreningen använder, BRP.

Anläggningarnas öppettider skrivs in på ett enda ställe och visas på flera.

Navigationsmenyn är i en nivå.

Föreningens senaste tweet på Twitter visas i sidhuvudet och där finns också länk till föreningens sida på Facebook.

Rundade hörn på bilder

Det är möjligt att få rundade hörn på bilder utan att bearbeta dem i Photoshop eller liknande verktyg. Rundningen ansluter till designen med ett rundat hörn i sidhuvudet.

Skärmbild som visar hur vi rundar hörnen på en bild i WordPress.

Vi rundar hörnen på en bild i WordPress redigeringsläge

Vi omsluter bilden med shortcoden

[roundcorners] och [/roundcorners]

Resultatet blir:

Skärmbild som visar en bild med rundade hörn i WordPress.

Resultatet i WordPress med rundande hörn på en bild.

Inramning ”redbox”

Vi kan rama in med en röd inramning som knyter an till den grafiska profilen. Inramningen skapas med en ”shortcode” som du skriver i redigeringsfältet. För att kunna tolka koden måste den vara skriven exakt rätt, med raka klamrar.

Skärmbild med exempel på inramning i F&S wordpresstema

Inramning med "redbox" i F&S wordpresstema.

Inramningen som visas i bilden skapas med följande kod:

[redbox title = ”Rubrik för inramningen”]

Lite innehåll. En tabell kunde ha varit bättre exempel.

[/redbox]

Digitala medier och PR för föreningar på ABF Stockholm

Ett intressant tweet dök upp i mitt flöde:

Skärmbild från tweet, twitterinlägg om föreläsningen om digitala medier i ideella föreningar.

Integrera digitala verktyg i föreningsarbete - föreläsning m mig o @terejs hos @abfstockholm 23/9! http://t.co/hPPVXiM #ideellt

Det är ju sådant som jag gillar. Så med hjälp från @pernillan, Pernilla Näsfors, hittade jag fram till kalendariet med ABF Stockholms kurser och föreläsningar för ideella föreningar.

Jag har anmält mig till ”Integrera digitala verktyg i föreningsarbete” och tycker att flera andra föreläsningar är intressanta under hösten 2011:

• Effektivt kampanjarbete
  • Effektivt kampanjarbetet – påbyggnad
  • Integrera digitala verktyg i föreningsarbete
  • Sociala medier – vad, varför, hur?
  • Starta en blogg!